Buscar

L’economia circular, protagonista d’iGenium 2017

El proper dimarts 24 d’octubre els enginyers tenim cita a iGenium ’17, que aquesta any compleix el seu 6ª edició. El conseller d’Economia i Coneixement, Santi Vila, inaugurarà oficialment aquesta trobada anual de les enginyeries, que tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (de 15:30h a 20:30h) i que organitza l‘Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC).

La jornada, que està organitzada per l’Institut d’Enginyers de Catalunya, estarà dedicada a l’economia circular que, per inciativa estratègica de la UE, que té com a objectiu principal preservar el capital natural, optimitzar el consum de recursos i reduir els impactes en l’activitat econòmica.

Aspectes tan rellevants com repensar, redissenyar, refabricar, reparar, redistribuir, reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar energia seran objecte de debat en iGenium’17.

Programa

Les associacions d’enginyers Aeronàutics, Agrònoms, Camins, ICAI, Industrials, Mines, Montes, Navals i Telecomunicació presentaran els projectes professionals més destacats de l’any vinculats amb l’economia circular, com a element imprescindible per al desenvolupament sostenible i econòmic de la societat:

  • Manresa, primer projecte de simbiosi industrial a Catalunya
  • La reutilització dels residus de la construcció a les obres d’ampliació del Port de Barcelona
  • La reutilització de l’aigua en sectors com la mineria i la astronàutica
  • La cadena de valor de l’ús de la fusta provinent de la gestió dels boscos públics
  • El Projecte Labdoo, plataforma col·laborativa que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives en escoles de tot el món.

Al seu programa també s’inclou una taula rodona perquè els estudiants universitaris exposin els seus projectes d’economia circular:

  • OhmPower, un sistema de distribució d’energia intel·ligent, modular i distribuït pensat per regular, optimitzar i millorar l’accés a l’electricitat en casos d’escassetat.
  • UP!, la creació d’una empresa social que produeix bio combustible sòlid en forma de pèl·lets.
  • (eC)2, un projecte on els consumidors es converteixen en generadors energètics al cicle integral de l’aigua;
  • Presentació del Polieco-sign, un material per a mobiliari urbà que genera menys impacte mediambiental.

Fes clic sobre el següent botó d’enllaç per veure el programa original: PROGRAMA

iGenium’17 finalitzarà amb un diàleg d’experts sobre inversions responsables que analitzaran de quina manera s’han d’implementar projectes d’economia circular amb la menor petjada de carboni possible. Participaran empreses com Nekko Capital i entitats com a Origen Ventures Fund, Caixa d’Enginyers i la Fundació Netri, amb l’objectiu d’analitzar un dels sectors disruptivos que determinaran l’enginyeria i l’economia del futur.

Inscripció

Fes clic sobre el següent botó d’enllaç per formalitzar la teva inscripció a iGenium 2017: INSCRIPCIÓ

Entitats organitzadores i patrocinadores

Aquesta trobada anual d’enginyers està organitzat per Institut d’Enginyers de Catalunya i compta amb el suport d’organitzacions públiques i privades com La Mútua, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Forestal Catalana, Caixa d’Enginyers, ICL Ibèria, i l’Escola de l’aigua, entre uns altres.

La Secretaria de Medi ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, serà l’encarregada de clausurar la trobada.

La jornada és gratuïta i es dirigeix als professionals de l’enginyeria, empreses i consultores, a la indústria, als universitaris i a les administracions públiques.

 

També et pot interessar ...

Cinc llibres sobre enginyeria que tot enginyer/a ha de llegir

L’hàbit de la lectura és quelcom que s’adquireix amb la pràctica i la correcta tria dels llibres. El text indicat pot despertar el lector que portes dins. Per això, si ets enginyer, estàs estudiant enginyeria o simplement és un món que t’apassiona, en aquest article et presentem una llista de cinc llibres imprescindibles per a tu.

mujer-con-datos-inteligencia-artificial

Transformem l’enginyeria amb Intel·ligència Artificial

La Intel·ligència Artificial està a l’ordre del dia. Segur que des de fa uns mesos sents parlar d’ella gairebé cada dia. És una tendència en tot el món i funciona com una eina per a la indústria de l’enginyeria. Actualment, la trobem a l’enginyeria civil o l’aeroespacial, i està transformant la manera en què els enginyers/es aborden els problemes i desafiaments, aportant una major eficiència i precisió, i sobretot, innovació.