Buscar

Segons la UNESPA, a Espanya s’indemnitzen 50.000 defuncions a l’any

Segons l’Informe Estamos Seguros 2016 elaborat per UNESPA (Asociación Empresarial del Seguro) el sector assegurador va indemnitzar 49.996 defuncions l’any 2016. Això suposa una compensació mitjana de 34.427 euros per defunció. En xifres totals, la indústria asseguradora espanyola va pagar 4,72 milions d’euros en indemnitzacions cada dia. O el que és el mateix, 1.723 milions en el conjunt de l’any.

La defunció d’una persona pot generar una situació de desemparament econòmic en la seva família, especialment aquelles que en vida formaven part de la població activa. En aquest aspecte, l’assegurança de vida és una eina que permet pal·liar les conseqüències econòmiques d’una desgràcia d’aquesta magnitud.

Les indemnitzacions, en termes geogràfics

Les províncies de Madrid, Barcelona i València van ser les que van concentrar un major nombre d’indemnitzacions per cobertures relacionades amb una assegurança de vida. Juntes van sumar el 55% de les defuncions assegurades. De la mateixa forma, aquests territoris van rebre el 53% del total de les indemnitzacions desemborsades per l’assegurança.

Si ens fixem en l’import d’aquestes indemnitzacions, la distribució en termes geogràfics és diferent. Sota aquest prisma, els territoris on els pagaments mitjans per cas eren més elevats són: Cantàbria (60.254 euros), Ceuta (52.232 euros), Balears (52.215 euros) i Catalunya (49.595 euros). Els llocs on les prestacions van ser menors són a la Comunitat Valenciana (15.845 euros), Melilla (17.287 euros) i Astúries (21.629 euros).

Qui s’assegura més?

Aquest informe elaborat per UNESPA també reflecteix què tipus de persones són més propenses a contractar una assegurança de vida. Prenent en compte l’edat, les persones d’entre 25 a 44 anys són les que estan més disposades a adquirir aquest tipus de segur amb una cobertura per defunció, amb percentatges propers al 68%.

Aquesta dinàmica es deu al fet que la compra d’assegurances de vida està estretament vinculada a determinades conjuntures i projectes vitals. La signatura d’una hipoteca per a la compra d’un habitatge o la fundació d’una família (i especialment el naixement d’un bebè) actuen com a incentius per a la subscripció d’una assegurança de vida.

Cobertures per defunció a Espanya, segons l’edat

Distribució dels compradors de l’assegurança de vida, per professions

Una anàlisi del perfil del comprador de les pòlisses amb cobertura de defunció en funció de la seva situació laboral reflecteix com els directius (76,3%), els treballadors autònoms i comerciants (74,8%), així com els professionals liberals (69,8%) són les persones més propenses a adquirir aquestes assegurances.

Per protegir als teus, La Mútua ofereix tres tipus d’assegurances de vida: Vida Bàsic, Vida Temporal i Renda d’Estudis. Informa’t!

També et pot interessar ...

La robotització de la construcció

La construcció s’està recuperant lentament després de la crisi immobiliària. No obstant això, la crisi no només ha transformat un sector clau en l’economia com

Com s’ha vist afectat el sistema sanitari públic arran de la pandèmia?

El col·lapse dels serveis sanitaris públics a causa de la COVID-19 és una realitat que encara vivim, ja que s’han bolcat en el control de la pandèmia, deixant a molts usuaris sense accés a serveis bàsics. Comptar amb un producte que asseguri aspectes de la nostra salut proporciona nombrosos avantatges, com tranquil·litat, compensació en cas d’intervenció o de malaltia, etc..

Coneixes la previsió social complementària individual?

La previsió social complementària individual és un sistema privat de previsió que es pot combinar amb el sistema públic per a la cobertura de determinades contingències, com la jubilació, malaltia, invalidesa, dependència o defuncions. Si ens referim a la jubilació, un pla de previsó social permet incrementar l’estalvi privat per, a mitjà i llarg termini garantir el nivell de vida del teu futur quan t’hagis jubilat.

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.